Örgü İle Patik Yapımı



Konu İçeriği

Örgü İle Patik Yapımı

Örgü her zaman insanların en çok sevdiği ve kullandığı kıyafet yöntemi olmuştur. Bunun için de kış aylarında giyilecek giysilerde örgü oldukça sık tercih edilir. Kış aylarında kullanılan en fazla örgü patik yapımı sırasında tercih edilir.

Kadınlar kış aylarında evde hemen patik giyerler. Ayrıca bir yere gittiklerinde de patiklerini yanlarında götürürler. Bu sayede gittikleri her durumda ısınmış olurlar. Bu yöntem de özellikle çok üşüyen kadınlar için oldukça önemli hale gelmiştir.

Patik konusunda pek çok örgü modeli karşımıza çıkar. Bunların bir kısmı son derece kolay modeller olurken bazıları da oldukça zordur. Özellikle yeni başlayanlar için pratik patik yapmak çok kolaydır.


Pratik Patik Yapımı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Patik yapımı için öncelikle hangi renk patik istediğinize karar verin. Çünkü bu aşamasa kadınların karşısına çok fazla sayıda renk seçeneği çıkar. Daha sonra istenilen renkte ve kalınlıkta ip alınır. Bu ipe uygun tığ alarak örmeye başlanır. Ayrıca örgü sonunda patiği dikmek için aynı renk ip kullanmaya gerek vardır. Son olarak patik bittiğinde istenilen malzemeler kullanılarak süsleme işlemi yapılır.

Patik yapımı

Pratik Patik Nasıl Yapılır?

Ölçüsünü verdiğimiz pratik patik yapımı 38 numara şeklindedir. Bu ölçüleri ayak numaranıza göre büyültebilir ya da küçültebilirsiniz.

  • Ayak tabanı için 20 sıra zincir çekilir. Bu şekilde örme işlemine başlanır.
  • Örme işleminin ne kadar olacağı sizin ayak boyunuza bağlıdır. Ayak boyuna kadar örme işlemine devam edin.
  • Ayak tabanına kadar ördükten sonra ipleri kesmeye başlayın. Sadece tepede 5 ip kalsın. Diğer hepsini kesin.
  • Kestiğiniz ipleri daha sonra tekrar şişe dizin. Bu şekilde v şeklinde bir tığ else etmiş olursunuz.
  • Şişteki ilmeklerin toplamı 20 olacaktır.
  • Her bu işlem ile bir dilim elde edersiniz. Örgü sonunda elinizde 5 dilim olması gerekir.
  • Her iki taraf bu şekilde tamamlandıktan sonra patiğin üst tarafı bitmiş olacaktır.
  • Daha sonra örgü tam ortalanarak topuk yapmaya başlanır. Topuk işlemi de bittikten sonra patik dikilir. Böylece patik yapımı tamamlanmış olur.

Yorum Yazın