Konu İçeriği
Atkı modelleri ve yapılışları
Rengarenk çeşitli renklerde ve desenlerde bayan atkı modelleri kış aylarının vazgeçilmezlerindendir. Hem soğuktan korur hem de kadınların şıklığına şıklık katar. O yüzden çok çeşitli atkı ve bereler piyasada bulmak mümkün. Atkı seçerken herkesin kendine göre bazı kriterleri olabilir; rengini beğenebilir, desenini beğenebilir, örgüsünü beğenebilir ya da bazı hanımlar yününü alır evde kendileri örerler ve bunlar daha kıymetli olur. Bu yazımızda da bayan atkı modelleri ve yapılışlarını anlatacağız.
Bayan atkı modeli seçimi
Atkı seçerken bizim dikkat etmemiz gereken bazı konular var. Bunların bir tanesi bizim boyumuzun uzunluğu. Belki ne alakası var diyeceksiniz, şöyle anlatayım, eğer boyumuz kısaysa bizim için çok uzun atkılar pek uygun olmayacaktır. Mesela kısa boylu bir bayanı uzun bir atkı boyunu daha da kısa gösterecektir. Kısa boylu bayanlar ne yapabilir? Daha kısa boylu atkılar kullanması gerekir. Bayan atkı modellerinin seçiminde renk seçimi de çok önemli, tenimize uyumu, ten rengimize uygunluğu çok önemli. Tabi ki de giydiğimiz kıyafetle uyumu da çok önemli.
Eğer desenli bir pardösü, mont, kaban giyiyorsak muhakkak düz renk atkı kullanmamız gerekiyor. Ama eğer düz renk bir pardösü, mont veya kaban varsa üstümüzde o zaman istediğimiz gibi desenli bir atkı kullanabiliriz. Eğer boynumuz kısaysa eni kısa olan atkıları tercih etmemiz gerekir. Aksi taktirde boynumuz çok daha kısa görünebilir. O yüzden kısa boyunlu arkadaşlar eni dar bir atkı tercih ederse boynu çok daha şık olduğundan biraz daha uzun gösterecektir. Kışın havanın soğukluğundan korunmak için daha kalın ve geniş yapılmış örgülü atkılar tercih edilmesi gerekirken, yazın veya bahar aylarında daha ince tığ işi diyebileceğimiz daha aksesuara yönelik kıyafetimizi tamamlayan bayan atkı modellerine yöneliriz.
Bayan atkı yapılışı
Bayan atkı modelleri yapılışı ise şöyle; bir tığ yardımıyla zincir çekilir, şiş geçirilir, daha sonra aradan şişi geçirip ipi üzerine atın, çıkarın, bu şekilde 35 ilmek yeterli gelecektir. Bundan sonra atkımızı örmeye başlıyoruz, 5 ters 5 düz şekilde ilmek atıyoruz, bundan sonrada önden arkaya yine 5 ilmek, arkadan öne de 5 ilmek atkı yeterli boya ulaşana kadar örülür. Sonra kapatma işlemi yapmak için ilk ilmek örmeden alınır, ikinci örülür ve birincinin üzerinden geçirilir bu şekilde devam edilir, son ilmekten sonra ip kesilir ve atkımız bitti. İsteğe bağlı olarak da püskül de eklenilebilir. Haydi kolay gelsin.
Yorum Yazın